Kitchen

Maraton od kuchni

Kiedy zaczynamy swoją przygodę z bieganiem, najczęściej skupiamy się na opracowaniu planu treningowego dostosowanego do naszego organizmu. Staramy się osiągać coraz lepsze rezultaty, wyznaczamy sobie kolejne cele i pokonujemy coraz dłuższe dystanse. Pracujemy nad wydolnością naszego organizmu i podkręcamy jego wytrzymałość. Potem przychodzi czas na doskonalenie techniki biegania. Im więcej biegamy, tym więcej interesujemy się tym, czego nasz rozbiegany organizm najbardziej potrzebuje i dochodzimy do wniosku, że kluczowe znaczenie odgrywa nasza dieta. Biegacze, jak wszyscy sportowcy potrzebują zróżnicowanych posiłków, które dostarczą organizmowi potrzebnego paliwa oraz odpowiednich składników odżywczych i witamin. By nie zgubić się w gąszczu dietetycznych wytycznych, a przy okazji jeść smacznie i czerpać przyjemność z gotowania, zapraszamy do lektury przepisów przygotowanych przez Siewców Smaku.

There is currently no content classified with this term.